3 zanimljivosti na utakmici Tomislav-Mladost

3 zanimljivosti na utakmici Tomislav-Mladost

Nismo baš navikli pisati ovakve osvrte nakon utakmica, obično bi to radili igrači ili trener Vranešević.

Tomislav je rutinski savladao Mladost Doboj-Kakanj, čak lakše od očekivanog, s obzirom da se ekipa Mladosti ne nalazi u najboljoj poziciji, pa su im bodovi bili prijeko potrebni. U toku utakmice bilo je dosta zanimljivih situacija, a mi smo izdvojili 3:

Prekidi- Od dolaska trenera Vraneševića prekidi su, rekli bi smo zaštitni znak ekipe Tomislav. Tako je i u ovoj utakmici uigrana akcija iz kornera bila kobna za vrata gostiju. U kombinaciji Soldić-Šiško domaća ekipa je povećala vodstvo na 2-0.

Nije prvi put da upravo iz takvog prekida Tomislav dolazi do vodstva, ako se sjetimo utakmice s Travnikom ista situacija se dogodila i isti akteri su bili na zadatku. Činjenica je da su prekidi na utakmici s Mladosti bili bitna stavka u pobjedi plavo bijelih, jer je iz uigtanog prekida rezultiran pogodak.

Dolasci u zadnju trećinu- Već u prvom poluvremenu mogli smo vidjeti u kakvom smjeru će se utakmica odvijati. Jasno se moglo vidjeti da će domaća ekipa biti ta koja će diktirati tempo, dok su gosti svoje šanse čekali iz kontre i polukontre. Tomislav je u zadnju trećinu dolazio bez većih problema. U sustavu kojeg igra Tomislav i ono što Vranešević želi od bek krila, u ovom slučaju Križanca i Mustapića je visoko dizanje na protivničku polovicu. Bitnu ulogu igraju Šiško i Bešlić koji ulaskom u sredinu terena ostavljaju širok prostor Mustapiću i Križancu za igru jedan na jedan i mogući centaršut. Primjera radi, upravo je na Križancu napravljen jedanaesterac koji je svojim dolaskom iskoristio višak na lijevoj strani, dok je Mustapić također u par navrata dolazio do protivničkog šesnaesterca i bio u dobrim situacijama da ugrozi gol gostiju.

Kao zadnju zanimljivost treba izdvojiti kvalitetu Nikole Šiške, koja je i ovaj put izašla na vidjelo. S dva pogotka predvodio je svoju ekipu ka važna tri boda. Nije on morao postići dva pogotka da bi bio primjećen, naprotiv. Njegovi ulasci u međuprostor i zadnji pas je ono što trener Duško želi vidjeti. Iako, treba biti realan, svaki trener traži od svog napadača golove, ali Vranešević u Šiški vidi određenu kreaciju. Tomislav je konačno dobio igrača koji je falio proteklih sezona, igrača u međuprostoru koji će svojom imaginarnošću stvoriti razliku na terenu. Na utakmici s Mladosti to je bilo itekako vidljivo, stvaranjem viška izbacio je Križanca na kojemu je sviran jedanaesterac kojeg je upravo Šiško realizirao. Kada sve skupa sagledamo, možemo zaključiti da je Duško našao idealnu ulogu za Nikolu, pa čak i onda kada Tomislav i ne bude igrao najbolje individualna kvaliteta Nikole Šiške može prelomiti utakmicu. 


3 zanimljivosti na utakmici Tomislav-Mladost