Intervju s Petrom Banovićem

Intervju s Petrom Banovićem

Sa stanjem u Tomislavu svi smo dobro upoznati, pa i tome i ne treba toliko pričati. Trener Vranešević je stabilizirao momčad i postiže skupa s ekipom jako dobre rezultate. Ono što također treba istaknuti je da u redovima Tomislava Petar Banović pruža partije koje nisu prošle nezapaženo. Petar je drugi strijelac lige s 10 postignutih pogodaka. S Petrom smo pričali o stanju u ekipi, njegovoj formi, te treneru Dušku koji je, možemo tako reći postavio nove temelje u klub.


U Tomislavu si već dvije sezone, ali baš ova se čini kao "tvoja" sezona. Do izražajs dolaze tvoje golgeterske sposobnosti, igraš na primarnoj poziciji. Kako komentiraš svoju formu?

"Što se tiče prve sezone često sam izbivao s terena zbog nekih sitnih ozljeda, upravo zbog toga nisam bio u pravom ritmu i nisam bio u formi kakvu sam očekivao. Ove sezone sam konačno uhvatio kontinuitet utakmica. Jako sam zadovoljan ali uvijek može bolje."

Od dolaska Duška Vraneševića cijela ekipa je doživljela procvat. No ono što nas zanima, znamo da si prošao dosta klubova, osjetio si dosta trenera i njihovih metoda. Po čemu se Duško ističe, što on ima, a ostali nemaju?

"Slažem se, od njegovo dolaska izgledamo kao prava momčad. Trener nam je uvijek na raspolaganju, puno radimo na taktici što se meni osobno sviđa. Od nas uvijek izvlači maksimum. Ono što  razlikuje Duška od ostalih je njegov autoritet i stopostotna predanost  radu, to je prenio i na sve nas."

Drugi si strijelac lige s 10 postignutih pogodaka, ispred tebe su igrači Zvijezde i Goška s 11 golova. Misliš li da možeš do kraja sezone zauzeti tron kao najbolji strijelac lige?

"Naravno da mislim, ali tu bih naglasio i važnost ekipe, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Ekipa uvijek izbaci pojedinca. Ne bih imao ništa protiv da naš golman Puljić postigne koji pogodak, samo da pobjeđujemo."

Na pripremama si doživio povredu. Kako se sad osjećaš? Kada te možemo očekivati u stopostotnom izdanju?

Da, nažalost u pripremnoj utakmici doživio sam ozljedu skočnog zgloba, izbacila me iz natjecateljskog duha. Zadnjih 15 dana priprema radio sam odvojeno od ekipe, ali evo već je bolje, trener me dozira s minutažom."

Za kraj, tvoja prognoza za Gradinu, kakav Tomislav možemo očekivati?

"Gradina je jedna jako dobra i ozbiljna ekipa, to pokazuje i tablica. Nama je cilj kao i uvijek, 3 boda posebno na domaćem terenu. Ovim putem bih pozvao sve naše navijače da dođu u što većem broju, da nas nose do pobjede."

Petru želimo puno golova i dobrih partija u dresu Tomislava, a navijače pozivamo da skupa u subotu u 15:00 bodre Tomislav do novih bodova.