Juniori Tomislava poraženi u finalu za ulazak u Premier ligu BiH

Juniori Tomislava poraženi u finalu za ulazak u Premier ligu BiH

Na završnici prvenstva učestvovali su FK Radnik Hadžići kao prvak Omladinske lige BiH grupa Centar, HNK Tomislav Tomislavgrad kao prvak Omladinske lige BiH grupa Jug, FK Tuzla City kao prvak Omladinske lige BiH grupa Sjever i NK Jedinstvo Bihać kao najbolje plasirani klub iz FBiH Omladinske lige BiH Zapad.

 

U polufinalnim utakmicama igrali su FK Radnik - NK Jedinstvo te FK Tuzla City - HNK Tomislav. 

 

Juniori Radnika su rezultatom 2:0 savladali vršnjake iz Bihaća, dok je HNK Tomislav nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od FK Tuzla City. 

 

U utakmici za treće mjesto rezultatom 3:0 FK Tuzla City savladao je NK Jedinstvo a golove su postigli Mujkanović Elmir (2) i Mujkić Ajdin.

 

Finalna utakmica u kojoj su se sastali FK Radnik i HNK Tomislav nakon 90 minuta završena je rezultatom 2:2. Radnik je prvi stigao u vodstvo preko Ajdina Jusupovića u 45. minuti, da bi za Tomislav izjednačio Bandić Josip. U 85. minuti Marinčić Ivan postiže autogol za 2:1, a izjednačenje u posljednjim minutama utakmice donosi ponovo Bandić Josip.

 

Nakon odigranih 90. minuta utakmice pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su uspješniji bili juniori Radnika te su time postali prvaci Omladinske lige FBiH za juniore u sezoni 2019/2020 i ostvarili plasman u Premijer juniorsku ligu BiH.

 

Titula najboljeg strijelca završnog turnira pripala je Bandić Josipu iz HNK Tomislav, dok je za najboljeg vratara turnira proglašen Mujezinović Alem iz pobjedničke ekipe. 

 

U konkurenciju za najboljeg igrača završnog turnira ušli su Harbaš Nurulah (Radnik), Bandić Josip (Tomislav), Jusupović Ajdin (Radnik), Hasanbegović Ahmed (Tuzla City) i Šušnjar Anes (Jedinstvo), a sa najvećim brojem glasova za najboljeg igrača završnice Omladinske lige BiH proglašen je Jusupović Ajdin iz FK Radnik Hadžići.