ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HNK TOMISLAV

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HNK TOMISLAV

                                       Z   A   P   I   S   N   I   K

                      -sa redovne izvještajne Skupštine HNK ‘’Tomislav’’

 

Predsjednik Skupštine Ante Brajko  pozdravio je prisutne delegate, nakon čega je predložio Dnevni red za rad Skupštine:

1.izvješće UO  u  2019.

-Sportsko izvješće

-Radno izvješće

-Financijsko izvješće

2.Plan rada UO u 2020.

3.Razno

 

                              RAD    SKUPŠTINE

                        

Nakon utvrđivanja brojnosti članova i potvrde valjanosti rada prešlo se na 1.točku dnevnog rada.

1.    Izvješće za 2019.godinu

-Sportsko izviješće je podnio sportski direktor Ivan Banović


U sporskom izvješću Banović se osvrnuo da uspjeh selekcija kluba u ovoj polusezoni te prošloj sezoni.također je naveo broj djece koja trenira u Omladinskoj školi njih 210,te da trenutno imamo dovoljan broj djece s obzirom na iseljavanje stanovništva.Naveo je suradnju sa Hajdukom ,angažman na konstantnoj edukaciji trenera u suradnji sa Hajdukom i NS BIH.U sportskom izvješću krenuo je sa seniorima koji su zauzeli 6.mjesto,osvrnuo se na bolest trenera Mate Bandića te istakao da bi sigurno rezultat bio mnogo bolji da je zdravstveno stanje trenera bilo bolje.Također je istakao da rezultati nikad nisu bili bolji što se tiče ostalih selekcija.Od juniora se očekuje borba za 1.mjesto te mogući ulazak u Premier ligu BIH.Kadeti nemaju mogućnost ulaska u Premier ligu BIH zbog pravilnika iako imaju realne šanse da budu prvaci Omladinske lige,trenutno se nalaze na 2.mjestu.Pioniri kao i kadeti zbog pravilnika nemaju pravo ulaska u viši rang natjecanja,a početnici imaju doigravanje za prvaka Federacije BIH.Naveo je da u ovim kategorijama imamo veliki problem sa „švercanjem” te da više nećemo dopustiti takvo ponašanje pojedinih momčadi.Od ove sezone na inicijativu Hnk Tomislava organizirana je neslužbena liga limača i cicibana u kojoj se natječe šest klubova bez troškova organizacije ,bez tablica te svako kolo se igra u drugom gradu,a ne kao u Hej ligi od koje smo odustali iz tih razloga.Izgradnjom velikog terena sa umjetnom travom omogućiti će se kvalitetniji rad sa svim selekcijama,bez terena ne bi bilo moguće daljnje napredovanje . Sportsko izvješće je jednoglasno usvojeno.

 

-Predsjednik Kluba Ilija Bagarić podnio je radno izvješće te  objasnio financijsko izviješće za 2019.godini.


Predsjednik Kluba je pozdravio sve prisutne ,te krenuo sa izlaganjem.Naveo je da neće mnogo o financijama,jer su svi skupštinari uz poziv dobili i financijsko izvješće. Glavni izvor financija je općina Tomislavgrad ,Omladinska škola,ONL itd.Naveo je da općina finacira klub kroz grant,pomaže u održavanju infrastrukture,plaća prijevoz svim selekcijama.Istakao je da klub nema osim općinskog dijela stalni izvor prihoda zbog čega dolazi do problema u financiranju troškova koji proizlaze kroz cijelu godinu,te da je iz godine u godinu sve teže pratiti tekuće troškove i redovito ih plaćati.A troškovi se svake godine povećavaju,izgradnjom terena će dodatno povećati troškove održavanja.Općina je na osnovu toga podigla kvotu koja će u ovoj godini biti veća u odnosu na prijašnje godine.Kroz Omladinsku školu se dobiva određeni dio sredstava,sponzori nas podržavaju financiski ,ali klub očekuje i drugi vid potpora poput moralne,savjetodavne itd.Ove godine situacija po pitanju natječaja nije baš kako smo očekivali,osim od natječaja prema našoj županiji ostali su zakazali.Zahavalio se tvornici kabela TKT na donaciji kabela za rasvjetu,vodoskoku za pomoć oko rekonstrukcije vodovoda oko igrališta,Restaurantu Europa koji nas počastio ručkom prilikom organizacije turnira za limače. U financiranju klubo učestvuje i organizacija ONL koja donese prihod od oko 15-20 000 KM. Upitno je do kada će se moći organizirati s obzirom da se sve manje ekipa prijavljuje na ovo tradicionalno natjecanje.Ove godine je organizacija bila jako dobra osigurana je policija ,hitna i fizioterapeut ,te da se svi u klubu trude da to sve maksimalno funkcionira.Prihodi pored navedenog odlaze u administrative troškove,natjecanja(suci,hitna,fizioterapeut,zaštitari,snimanje utakmica...),održavanje infrastrukture(struja ,voda, telefon, gorivo ...),plaće osoblja,seniori te kredit.Pored navedenog novac se troši u nabavku sportskih rekvizita (lopte,markeri,kapice...). Trenažni proces se odvija kroz cijelu godinu osim u Božićno vrijeme kada prekidamo petnaest dana sve aktivnosti.Seniore čine uglavnom naša djeca,za koje nikad nismo sigurni koliko će ih se odazvati za vrijeme priprema za početak natjecanja.plaće seniora se kreću od 200-500KM,do sada nisu imali problema sa isplatom plaće. Naveo je problem manjka igrača koji završe juniorski staž i ne žele igrati u seniorskom sastavu.Također je naveo da slučajno ne plaćamo igrače ne bi imali seniorski sastav uopće. U prošloj godini napravljena je terasa ispred klubane,nabavljen novi namještaj vrijednost radova je iznosila oko 5000 KM,započet je teren sa umjetnom travom,Ivan Perić –crni je glavni „krivac”što je Tomislav dobio jedan od 15 terena koji se grade u BIH uz pomoć UEFE preko NS BIH te lokalne zajednice u ovom slučaju općine Tomislavgrad.Radovi idu prema planu ,završetak radova se očekuje u 6.mjesecu ove godine.

2.Plan rada u 2020.

Daljna edukacija trenera,poboljšanje kvalitete trenažnog procesa,čepiranje glavnog i pomoćnog terena iza tribine  u vrijednosti od 7000KM.Uz veliki aganžman svih zaposlenih radovi traju 2 dana.Organizacija 100 godina kluba,ovaj projekt bi trebali odraditi stručni ljudi,također je u planu Dinamov kamp u 8.mjesecu,te jaki međunarodni turnir na kojem bi nastupila ekipa Borussije Dortmund te Red Bul Salzburg (2007.godište),ovaj turnir bi puno značio za naš klub ali i za općinu Tomislavgrad.Zatim osigurati rad i normalno funkcioniranje kluba u ovoj godini. Problem u ovom dijelu je nedostatak sredstava od Elektroprivrede Hz HB ,Eroneta,Šuma koji ne sudjeluju u potpori klubu. Ilija Bagarić se zahvalio svim sponzorima,ali je želio istaći da mu je žao što mnogi nisu došli na ovu skupštinu,zahvalio se također Tomislavcityu koji prati sva događanja u klubu. Za riječ se javio Petar Galić koji je predložio za organizaciju 100 godina kluba da se to organizira kako i doliči,te da se treba formirati što prije odbor za organizaciju ovog događaja. Mate Kelava se također javio za riječ ,te istakao kako se kvalitetno radi sa svim selekcijama u klubu,predložio je protokol za organizaciju 100 godina kluba sa turnirom i zahvalom svim prijašnjim predsjednicima ili članovima njihovih obitelji,te da se na video zidu prezentiraju slike igrača, te svih bitnih osoba u klubskoj povjesti.Nadovezao se i na skoru proslavu 1100 godina krunidbe Kralja Tomislava. Jednoglasno su usvojene i 1. I 2. Točka dnevnog reda.

Predsjednik Skupštine Ante Brajko se zahvalio svim prisutnima te zaključio sjednicu.